Inspirasi Ku

Saturday, 27 November 2010

Bunga Sakura

Salam Malam Minggu,
Nah.......hari ini saya nak sharekan koleksi sakura saya yg dah lama saya peram sebab tak jumpa2 mak bondanya...so bila dah dapat apa tunggu lagi.......jom kita cuci2 mata dgn sakuraku......
Selama ni saya suka tengok and baca n3 sakura kat blog blogger2 yg lain, tapi bila dah ada sendiri baru saya tahu sakura ni memang bunga dan kaler dia ada beberapa jenis yg berbeza....

Contohnya cawan siku tajam ni, cawan ni saiznya agak kecil, bunga sakura seakan2 baru kembang dan warna bunga dia pink terang, kalau tgk betul2 memang cantik dan terang. Set cawan ni yg paling saya suka..
cantik bangett nih (thanks pd teman yg seorg ni kerana sudi berbarter cwn ni dgn saya...)
Yang ini cawan dia besar dan gemuk, kira kalau tuang air secawan org normal tak akan tambah, melainkan org yang kehausan.....hahaha.  Bunga sakura dia dah kembang setaman dan kaler bunga dia agak kepepelan..satu jenis lagi sy ada jumpa bunga kembang camni tapi kaler pink...lagi cantik.
Dan dua teko ni, semua asal dari jauh tau....kalau pegang teko aladin tu masih terasa hangatnya lagi, maklumlah baru je dapat..hasil merisik dan pinangan yang tak bertepuk sebelah tangan...hehe. Terima kasih yg tak terhingga buat akak yg budiman.....kalau tak dapat teko aladin ni tak buat n3 sakuralah saya, maklumlah bonda yg jelita belum ditemui lagi, now ni dah jadi penyeri rumahlah katakan...dan teko kecil yg tak kurang cantiknya tu datang nun jauh dari utara....1 teko aladin dan 1 teko comei sudah memadai.
dan 2 mug ni bermotifkan bunga sakura yg sama tapi kaler lain2
dan ini teko dan 6 cawan yg tak kurang comelnya...
 Nilah antara koleksi sakura saya, bukan senang nak kumpul nih, banyak ranjau dan duri terpaksa ditempuhi....hehe. Tp kalau dah peminat PML memang tak serik2....nak lagi........

Ok, jumpa dilain n3...

5 comments:

  1. Salam Mas,

    sakura mmg pilihan utama kebanyak pengumpul PML....

    makin ditenung
    makin cantik menawan...

    ReplyDelete
  2. salam mas..tahniah dah berjaya mengumpulkan keluarga sakura..akk minatla dgn mug tu..klu jumpa lagi tlg belikan utk akk yee..thanks

    ReplyDelete
  3. Salam Kak Azzah,

    Ialah rasanya dah dpt kumpul sakura ni mcm dah ok sikit, taklah asyik nak pi hunting jerr..

    Salam Kak Aton,

    Akak minat dgn mug yg mana satu, tak tau ada lagi ke tak sbb saya beli pun awal tahun ni, klu ada nanti saya belikan n roger2 akak ye..

    ReplyDelete
  4. Waduh2 Mas..boleh gugur jantung norbie nie...mmg dulu tak minat tapi bila tgk koleksi mas nie..sudah terpanah mata hitamku...hai..kena tambah duit poket nie.....

    ReplyDelete
  5. Salam Norbie,

    Bukan sakura saja yg buat terpanah mata, klu dah peminat PML apa2 pun cantik di mata...hehehe

    ReplyDelete

Teman-teman blogger, terima kasih sudi meninggalkan komen anda di sini,have a nice day...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails