Inspirasi Ku

Saturday, 6 November 2010

Yang Lama Juga Jadi Pilihan....

Assalamualaikum...

Malam minggu ni tak ke mana-mana, jadi sementara ada masa terluang saya mengambil kesempatan untuk membuat n3 baru.....Bunga Padi. Semua otai2 dah lama masukkan n3 ni, saya barulah terkial2 nak ada....huhu, apa nak buat...nasib baik ada belen2 yg otai tinggalkan, kalau mereka dok sapu semuanya.....apa yg tinggal....dok tengok jelah. Jomlah tak yah merapu banyak2...
Untuk set ini saya ada 2 biji teko, 6 cawan dan piring dan beberapa pinggan mungkum. Tapikan masa saya buat shooting nie, penat dah saya geledah almari..... tapi tak jumpa gak....kira berpeluh gaklah cari, tapi bila kita tak nak pakai, ada je tercanguk seolah2 bertanya bila nak di'enterprem'kan...tak pelah nanti dah jumpa saya buat n3 susulan

Nilah 2 teko yg saya ada, teko bulat dan mrs pot (pandangan depan). Dulukan masa saya tak penah berblogging saya tak tahu pun jenis2 teko, asal teko...tekolah yg saya tahu, jahil sungguh.....now ni dah oklah gak, taulah apa yg di panggil tea pot, coffee pot dan mcm2 pasal bidang ni...hehee(kena study gak...)
 Ni pandangan belakang, bunga dia kecil sikit dan lainkan. Mrs pot ada 2 kuntum dan teko bulat tu 1 kuntum je... 
 Dan cawan2 yang montok2 dan gebu.....
Nilah bunga padi yang saya ada, dapat fresh from apeks...sukerr set ni sebab walaupun old stock, tapi kondisinya masih cun melecun, rim peraknya pun berkilat lagi.....tiba2 teringat kat nenek saya kat kampung, dolu2 dia ada pakai set ni.....kalaulah dapat balik ke zaman dulu kala....bestnyerrrr....

Oklah, syok jugak berkarya macam ni, nanti panjang2 uols boring pulak, dah macam mak nenek...

Saya permisi dulu, sampai jumpa di lain n3.

Selamat berhujung minggu. Wassalam.

4 comments:

  1. salam mas bestkan bila dpt beli dari apeks rasa berbaloi2 sgt heheh rege pn murah byk sgt hehehe

    ReplyDelete
  2. Salam Nannie,

    Ialah..kalau dpt dr apeks memang berbaloi2, tp byk apeks pun dah jual ikut harga dlm blog, maklumlah apeks pun dah celik IT...heheee. Tp utk set ni saya masih dpt harga yg murah, memang berbaloi...

    ReplyDelete
  3. Saya dpt ilmu baru dlm n3 ni.. teko bulat n mrs pot.. terima kasih..

    ReplyDelete
  4. Salam Zefa,

    Nanti lama2 zefa taulah mcm2 pasal PML, saya dulu pun mcm tu gak...jahil dlm bidang ni..hehe

    ReplyDelete

Teman-teman blogger, terima kasih sudi meninggalkan komen anda di sini,have a nice day...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails